Sådan undgår du at blive fanget i fotovognenes fartkontroller

Som bekendt har politiet fået mangedoblet antallet af fotovogne de har til rådighed. Udstyret i de gamle ATK vogne (Automatisk Fartkontrol) var langt fra perfekt, og en meget stor procentdel af de billeder der blev …

speedometer

Som bekendt har politiet fået mangedoblet antallet af fotovogne de har til rådighed. Udstyret i de gamle ATK vogne (Automatisk Fartkontrol) var langt fra perfekt, og en meget stor procentdel af de billeder der blev taget måtte kasseres. De nye vogne er væsentlig mere effektive, og talsmænd har udtalt at man håber helt at kunne eliminere kasserede billeder.

De mange fotovogne udløser kritik

Både politikere og interesseorganisationer har kritiseret det nye tiltag. Bland kritikpunkterne er at der er tale om skjult skat og ekstra afgifter for bilister, samt at de nye fotovogne bare er en pengemaskine.

Helt lovlig metode til at snyde fartkontollerne

Her hos finddetbilligt.dk vil vi ikke gå ind i den politiske og ideologiske debat omkring fartbøderne, men vi vil som altid gerne hjælpe vores læsere med at spare penge, og derfor afslører vi her en metode til at udgå at blive registreret af fotovognene.

Metoden er helt sikker og virker hver gang. Derudover er metoden i skrivende stund også 100% lovlig, og vi mener heller ikke det vil være muligt at forbyde den i fremtiden.

Vi har været i kontakt med en repræsentant fra politiet, som erkender at de intet kan stille op over for denne måde at undgå fartbøder på.

VIGTIGT

Det er op til den enkelte at sætte sig ind i de til enhver tid gældende regler, og finddetbilligt.dk kan ikke drages til ansvar for eventuelle konsekvenser som følge af den beskrevne teknik.

Sådan undgår du fartbøderne

For at benytte denne metode til at snyde fartfælderne, er det vigtigt at forstå de forskellige hastighedsgrænser.

Hvis ikke andet er skiltet gælder de generelle hastighedsgrænser baseret på vejtypen. Det vil sige:

  • 50 kilometer i timen i byerne
  • 80 kilometer i timen på motortrafikvej og landevej
  • 130 kilometer i timen på motorvej

Derudover vil der ofte være skiltet med lokale begrænsninger. I større byer er det blevet mere almindeligt at se strækninger med hastighedsgrænser på 40 kilometer i timen.

Færdselstavlerne der angiver den maksimum tilladte hastighed ser sådan her ud:

Hastighedsbegrænsning

Aflæs din egen hastighed

Når du har gjort dig klart hvilken hastighedsbegrænsning der gælder, skal du derefter aflæse hastigheden på speedometeret i din bil. For den type speedometer der er vist her, gøres det ved at aflæse tallet viseren peger på.

Speedometer

Nu gælder det så om at sørge for at hastigheden der vises på speedometeret ikke overstiger den hastighedsgrænse der gælder hvor du kører.  Det forholder sig nemlig sådan, at politiet kun må udstede bøder til dem der rent faktisk kører hurtigere end det tilladte.

God fornøjelse i trafikken.