Spar flere tusinde kroner på brugt laptop med fuld garanti

En brugt computer med fuld garanti og reklamationsret, til en brøkdel af nyprisen. Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er et koncept der længe har eksisteret i udlandet, og i …

laptop

En brugt computer med fuld garanti og reklamationsret, til en brøkdel af nyprisen. Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er et koncept der længe har eksisteret i udlandet, og i de senere år også er kommet til Danmark.

Et af de danske firmaer som tilbyder renoverede computere, tablets og mobiltelefoner, er Refurb.dk. Konceptet går i al sin enkelthed ud på, at undersøge de brugte varer for eventuelle problemer og defekter, som så udbedres af professionelle reparatører.

Et eksempel kan være en Lenovo laptop der fra ny har kostet over 10’000, som du nu kan købe for 2139,- med fuld garanti og reklamationsret.

Lenovo Thinkpad Laptop

Et andet eksempel er en HP EliteBook laptop til en nypris på cirka 15’000. Nu kan du få den renoveret og igen med fuld garanti og reklamationsret til 2600,-

HP EliteBook Laptop

Besparelsen på de renoverede produkter varierer afhængig af alder og stand, men oftest ligge det på et sted mellem 20% og 80%. En bærbar computer til langt under halv pris er eksempelvis slet ikke et særsyn.

Samme garanti som nye varer

Refurbished betyder istandsat eller renoveret, og er det navn man bruge for konceptet i eksempelvis USA.

Den almindelige reklamationsret gælder også når man køber brugte varer, men hos flere forhandlere, eksempelvis Refurb, er du endnu bedre stillet da de giver 12 måneders garanti ud over den lovpligtige 2 årige reklamationsret. Du har også 14 dages returret hvis du skulle fortryde dit køb.

Godt for miljøet

De gode priser er nok det der lokker de fleste til at købe renoveret elektronik, men det er også en stor fordel for miljøet.

Produktionen af computere og andet elektronik kræver enorme ressourcer, og belaster miljøet temmeligt meget. Når så den gamle laptop bliver kasseret efter få år, er den igen et problem for miljøet, især hvis den bare ryger ud med det almindelige affald.

En renoveret bærbar PC levetid kan nemt være dobbelt så lang som gennemsnittet, og det har stor miljømæssig betydning.

Hvor god er standen

Funktionelt er alt i orden, men slitage og udseende varierer selvfølgelig for de istandsatte varer. De fleste forhandlere af renoveret udstyr giver varerne en karakter der angiver hvor slidt varen fremstår. Det er selvfølgelig et spørgsmål om personlig smag hvor meget slitage man kan leve med.